Restauranger i Stockholm

I Stockholm finns det en hel del att göra både för turister och för de som bor där. En sak som många i Stockholm gillar att göra är att gå på restauranger och att restaurangutbudet är stort gör det kul att prova olika matställen. I Stockholm finns det lite drygt 900 olika krogar och restauranger att välja mellan, vilket innebär att väldigt få har provat alla restauranger i kommunen. Även om långt ifrån alla restauranger i Stockholm är lyxrestauranger så har de flesta väldigt bra betyg och standarden i staden är relativt hög.

Lyxiga restauranger i Stockholm

Om man är intresserad av gå på någon av de mer lyxiga restaurangerna eller krogarna i Stockholm så är utbudet stort. I Stockholm finns en mängd restauranger som har lyxigheter som avsmakningsmenyer, vinpaket, matpresentationer och mycket annat. Det finns till och med restauranger som har relax och spa med produkter från Rörfokus som bubbelpool och massagestolar till exempel. Många av de lyxigare restaurangerna i Stockholm tar även emot större sällskap och erbjuder vinprovningar och andra sociala tillställningar.

Snabbmatställen i Stockholm

Om man inte är intresserad av att besöka en lyxig restaurang eller krog så finns det många andra alternativ. Snabbmatställen är förmodligen de restauranger som folk i Stockholm besöker mest till vardags för att exempelvis äta lunch på eller middag efter jobbet. Det finns självklart de klassiska hamburgerkedjorna som McDonalds och Burger King, men även andra ställen som serverar mackor och sallader som man enkelt kan ta med sig hem eller äta på plats.

Matpriser på restauranger i Stockholm

Då det finns en hel del olika typer av restauranger i Stockholm så varierar såklart priserna på maten en hel del beroende på vilken typ av matställe man väljer. Om man går till en snabbmatskedja kan man förvänta sig att priserna ligger på samma nivå som i övriga delar av landet medan priserna på de mer lyxiga restaurangerna ofta ligger något högre.