Restauranger i Stockholm

Är du sugen på något gott och vet inte vad du ska välja bland alla restauranger som finns och där det dessutom poppar upp nytt hela tiden? Om du funderar på en italiensk afton eller mexikansk hetta så finns restauranger väl värda att besöka!

Capannone

På Roslagsgatan 4 i Stockholm ligger den otroligt mysiga restaurangen Capannone som serverar italiensk mat från förmiddag till kväll. Här erbjuds råvaror i toppklass och med en genuin känsla för Italien. På menyn kan du välja bland alltifrån färsk pasta gjord med mycket kärlek till skaldjur i mängder. Restaurangen arbetar efter säsong, vilket gör att du som gäst alltid garanteras färska och fina råvaror. Desserter finns givetvis och även de med en touch av Italien. Restaurangen går bra att besöka med barn men det finns inget utrymme för barnvagnar och endast en barnstol. Restaurangen lämpar sig bäst för vuxet sällskap eller middag för två. Här bokar du bord men var ute i god tid, den här pärlan är välbesökt!

Calexico’s

Om du är ute efter mexikansk hetta så är valet givet, det är Calexico’s du ska besöka. Här serveras klassiska rätter från Cal Mex-köket men också klassiker med en twist. Gemensamt är dock att de är gjorda med stor omsorg och kärlek. På menyn finns bland annat quesadilla med svamp, kyckling eller högrev och el coyote lento, en maträtt bestående av friterad ekologisk ost med jalapeño, grönsaker, guacamole och salsa de habanero. Du kan välja mellan förrätt, lunch, middag, dessert eller bara tilltugg till drickat om så önskas. Inomhus måste du boka bord men på uteserveringen är det drop-in. Perfekt både för den som vill sitta en stund eller den som är på språng!

Lilla Ego

På Västmannagatan 69 ligger den omåttligt populära restaurangen Lilla Ego. Här gäller det att knipa en bokning snabbt för beställningarna går åt i en rasande fart. Bokningarna släpps redan en månad i förväg. Håll utkik och var snabb om du vill uppleva Lilla Ego. Om du längtar bort från storstadsvimlet och stressen över snabba bokningar och upplever möjligheterna som för många så kanske du ska leta efter en bostad till salu på mindre ort. Där garanteras du plats på restaurang och slipper känna stress inför alla de olika val som finns. Här är det kvalité rakt igenom och du garanteras en smakupplevelse och kväll utöver det vanliga. På menyn kan du hitta rökt matjes med kavring, äggula och päron samt anka med rödbeta, krondill och pepparsmör. Rätterna har sin grund i klassiker men med en originalitet. Råvarorna är givetvis efter säsong och valda med stor omsorg.

Sopköket

Om du vill äta med hjärta så är sopköket restaurangen att besöka. Förutom att servera rykande het och god soppa efter säsong, wraps, fika och fantastiskt kaffe så gör de även en beundransvärd insats för de som har det tufft i livet. De, tillsammans med sina kunder, har skänkt 8805 måltider till ekonomiskt behövande och just nu i coronatider behöver de extra mycket hjälp så om du vill äta gott och stötta en bra sak så besök sopköket. De arbetar med ekologiska råvaror och erbjuder även catering för den som önskar. Priserna varierar men brukar ligga inom normalklassen för en måltid ute. Sopköket erbjuder även take away om man hellre vill äta sin mat på annan plats.