Populära restaurangkedjor i Sverige

Det finns många populära restaurangkedjor runt om i Sverige som serverar härliga maträtter av alla dess slag. Vissa restaurangkedjor väljer att ha ett specifikt tema, t.ex. som en sportsbar eller mat från ett visst land. Fördelen med att välja en restaurangkedja är att den är väletablerad. När ett företag är väletablerat så betyder det, i de flesta fall, att den är populär och mycket omtyckt. Det är svårt att få en restaurang att utvecklas om maten inte passar folk i smaken, eller hur? Här nedan hittar du en lista på några av de mest populära restaurangkedjorna i Sverige. Kom ihåg att du i många fall kan behöva boka bord innan du besöker platsen. Det är många som vill njuta av maten så för att vara säker kan du boka online eller över telefon.

  • Vapiano – Vapiano är en restaurang som säkerligen många har hört talas om. Här samlas människor för att njuta av god pasta och pizza à la Italien och restaurangen finns på många platser i världen. I Sverige är det dock Stockholmsområdet som gäller. Du kan besöka Vapiano i Gamla Stan så väl som på Kungsbron eller i Täby. Miljön är stämningsfull och servicen väldigt god. Är du sugen på ett riktigt bra vin är Vapiano ett utmärkt alternativ.
  • O’Learys – Till skillnad från många andra restaurangkedjor har O’Learys ett väldigt tydligt tema. Här är det sport som gäller och ishockey, fotboll eller amerikansk fotboll visas på storbildskärmar nästan varje dag. Vissa av restaurangerna erbjuder även aktiviteter så som bumper car, bowling, minigolf och mycket mer. Restaurangen passar vuxna som barn, men under större matcher (och främst på kvällstid) kan det bli ganska så högljutt.
  • Pinchos – Vill du besöka en restaurang med ett alldeles unikt tema? Då är det cirkusrestaurangen Pinchos som du ska gå till. Här är all inredning som på en riktig cirkus och du kan till och med se både papegojor, apor och cirkushästar, naturligtvis konstgjorda. Den här restaurangen är helt kontantfri och använder sig av en app där besökarna själva beställer maten och sedan betalar. Konceptet är mycket uppskattad och dessutom kan man samla poäng som man sedan kan byta in till fler maträtter.
  • McDonalds – Finns det någon i hela världen som inte har hört talas om McDonalds? Antagligen inte. McDonalds är en snabbmatskedja som har varit igång under väldigt lång tid och som erbjuder hamburgare, pommes, nuggets och mycket mer. Idag har McDonalds blivit ett alternativ för den som vill få sin mat så fort som möjligt. Majoriteten av alla restauranger erbjuder så kallad Drive thru, vilket betyder att du kan beställa och få din mat utan att kliva ur bilen. På så sätt kan du ta med dig maten direkt om så önskas.