Restauranger i Stockholm med fantastiska vinlistor

Mat och vin är en fantastisk kombination och bör konsumeras tillsammans för bästa resultat. Att kombinera mat och vin kan vara utmanande, men framför allt spännande och givande. Maten smakar bättre med rätt vin och vice versa. Allt fler intresserar sig för vin och det ställer krav på restaurangägare. Det räcker inte att bara erbjuda ett par sorter. Restauranggäster kräver en gedigen vinlista där det finns något för alla smaker, rätter och tillfällen. Nedan listas några av Stockholms bästa restauranger som erbjuder välkomponerade listor. Om du vill skapa din egen magiska smakupplevelse hemma istället kan du beställa vin på nätet fraktfritt. På vinoteket.se kan du, precis som på en restaurang, upptäcka nya spännande viner att prova.

Rutabaga

Köksmästaren Mathias Dahlgren skapar vegetarisk magi på den moderna restaurangen Rutabaga på Grand Hotel. Köket består av lakto-ovo-vegetariska rätter och är i en klass för sig. Vinlistan är mycket imponerande, särskilt med tanke på att vin till vegetarisk mat är ett mindre utforskat område för många. Listan har ett stort utbud med ekologiska, veganska och naturliga viner från framför allt Europa. Restauranggästerna kan även beställa från Grand Hotels välrenommerade vinkällare som anses vara Stockholms främsta. Här finns ett enormt utbud med tusentals flaskor varav den äldsta är från år 1874.

Operakällaren

Operakällaren är en mycket vacker och klassisk restaurang i Stockholm. Hit går du för att njuta av den storslagna miljön, fransk mat och goda viner. Vinlistan består av fler än 1500 olika sorter med flera olika årgångar, främst från Frankrike.

Spanjorskan

Spanjorskan på Östermalm bjuder på det bästa från det spanska köket. Vinlistan är gedigen med ett stort utbud av spanska viner från hela Spanien. Här hittar du fantastiska viner från klassiska vinregioner som Rioja, Ribera del Duero och Galicien samt från mindre kända regioner som Kanarieöarna och Mallorca. Här finns även många populära Sherrysorter, varav många kan beställas på glas.

The Winery Hotel

The Winery Hotel i Solna är en modernt hotellkoncept med restaurang, bar och vinproduktion. Vinutbudet består främst av hotellets egna viner samt viner från vingården Terrenos i Italien som delar ägare med The Winery Hotel. Här finns även många trendiga naturviner som är tillverkade enligt ekologiska metoder med ytterst få tillsatser och endast naturliga jäsningsprocesser.

Lilla Ego

Lilla Ego serverar svenska rätter med en twist. Stämningen är avslappnad och intim och det känns som att vara hemma i kockarnas vardagsrum. Lilla Ego är den perfekta blandningen av kvarterskrog och lyxrestaurang. Här finns en liten, men mycket väl utvald vinlista med vin från många av världens mest kända vindistrikt.

Gondolen

Gondolen är en klassisk Stockholmskrog vid Slussen. Den drivs nu av Erik Lallerstedts dotter Anna Lallerstedt. Här får du ta del av en vacker utsikt, svensk husmanskost och en av Stockholms bästa vinlistor. Här finns viner från främst Frankrike, med fokus på Bourgogne, Bordeaux och Champagne.