Nalen Restaurang

Många stockholmare förknippar kanske Nalen med swing, nalensnajdare, brylkräm, nalenbrudar och permanentat hår. Det beror också på att Nalen hade sin storhetstid som Stockholms främsta nöjespalats under den så kallade swingepoken, mellan 1930-talet och 1960-talet. Under den perioden var Gustav ”Topsy” Lindblom VD för Nalen, och alla stora artister framträdde där. Nalen var stället i Stockholm där allt hände och där man skulle vara. Dess ursprungliga namn, Nationalpalatset (som senare förkortades till Nalen), kändes sannolikt inte malplacerat under den tidsepoken. Så småningom förlorade dock Nalen sin dragningskraft, och gick i konkurs. Lokalerna öppnades igen år 1998, och drivs numera av Svenska artisters och musikers intresseorganisation. Där finns idag flera scener och barer, samt en restaurang.Nalen

Nalen Restaurang kan således skryta med lokaler som andas historia, nöje och långa anor. Den historiska miljön kompletteras av mat som i första hand är klassiskt svensk, med råvaror och smaksättningar som känns hemvana för de flesta svenskar. Restaurangen är Krav-certifierad, och lagar enligt dem själva mat ”från grunden”. Även om basen ligger i svenska klassiska rätter, finns också en meny som är sammansatt utifrån säsongens råvaror.

I den stora lokalen på Restaurang Nalen får man uppleva klassisk restaurangmiljö, vilket gör att det kan bli ganska bullrigt och högljutt. Om man är ett mindre sällskap som vill vara för sig själva, går det därför också att boka Nalens ”chambre séparée”, ett mindre, avskilt rum som passar bra om man till exempel ska ha ett lunchmöte eller fira en födelsedag.

En mycket viktig del av att driva en framgångsrik restaurang som Nalen är att man har kompetent och serviceinriktad serveringspersonal. Det är ju de som är ansiktet utåt för restaurangen, och som gästerna kommer i kontakt med. En stor del av de positiva omdömen som kommer från gäster på Nalen nämner just att de bemötts av proffsig, trevlig och lyhörd personal. Det spelar med andra ord mycket stor roll för restaurangens helhetsintryck – sannolikt minst lika stor del som maten. Det gäller därför att man rekryterar med omsorg när man ska anställa serveringspersonal. Om du vill ha hjälp med din rekrytering för att vara säker på att du hittar rätt personer, och du letar efter ett bemanningsföretag i Stockholm, kan du gå in på Nextu.se.