Frantzén

Älskar du att äta mat i världsklass? Du behöver inte bege dig utanför landet gränser för att kunna ta del av kvalitetsmat från ett av de absoluta toppnamnen inom gastronomi. En av Sveriges mest kända kockar, Björn Frantzén, driver bland annat restaurang Frantzén, en lyxrestaurang som mottagit mycket beröm och bland annat blivit tilldelad stjärnor i Michelinguiden. Den första stjärnan fick restaurangen 2009, ett år efter att Björn Frantzén och konditorn Daniel Lindeberg, öppnade upp dörrarna. Året därefter blev restaurang Frantzén tilldelad två stjärnor, endast en av fyra restauranger i Norden fick samma utmärkelse. Samma år fick de också priset Årets Krog på Restauranggalan.

Male chef garnishing his dish, ready to serve

Male chef garnishing his dish, ready to serve

Exklusivt och välsmakande

Har du haft en lång arbetsdag på ditt kontor? Oroa dig inte, Frantzén har det du behöver för att sätta en rejäl guldkant på din tillvaro, det är du värd. Den lilla restauranger ligger på Lilla Nygatan 21 i Gamla stan i Stockholm men du måste göra en bokning i förväg för att försäkra dig om att du får plats. Restaurangen kan nämligen ta emot högst 19 gäster och dess popularitet har gjort att det är många som är intresserade av att se vad kock Björn Frantzén har att bjuda på. Tidigare hette restaurangen Frantzén/Lindeberg men i maj 2013 hoppade konditorn Daniel Lindeberg av verksamheten för att kunna fokusera på ett annat projekt, ett litet bageri i Nacka. 2013 blev därmed ett hektiskt år för restaurang Frantzén som även startade upp tre systerverksamheter: baren Corner Club, puben The Flying Elk och vinbaren Gaston. Det blev ett bra år för Gamla Stan.

Franzén framöver

Med händerna fulla med vinbaren Gaston, puben The Flying Elk och baren Corner Club kan man tro att det sätter stopp i maskineriet för nya idéer. Trots det fortsätter nya innovationer att dyka upp och utforskas. Tillsammans med köksmästare Claes Grännsjö kommer Björn Frantzén att bland annat ge sin version av engelsk pubmat och bjuda sina gäster på en rejäl meny. De har även ett spännande samarbete med Wisby Bryggeri på Gotland och räknar med att över 100 ölsorter kommer att dyka upp på öllistan. På baren Corner Club kommer däremot fokus att ligga på musik, sprit och cocktails. Konceptet har fått inspiration från Londons klubbscen under 60- och 70-tal och är ett av två alternativ för dem som letar sig bortom puben The Flying Elk. Det kommer även öppnas upp en vinbutik på nätet och Gaston blir ett slags komplement till denna. Det finns numera tre nya anledningar att besöka Gamla Stan.