La Colline

Är man sugen på något nytt och fräscht så är restaurangen La Colline ett bra val. För de personer som har varit flitiga besökare på restaurang Tranan så kommer man känna igen mycket från den äldre restaurangen inklusive personalen. Mitt i Vasastan har man tidigare hållit till under namnet ”Tranan” men nu är det alltså samma ägare som har öppnat upp det nya stället La Colline. Man vill erbjuda sina gäster dryck och mat varje dag i veckan i en personlig och levande miljö som inte skall ställa allt för mycket krav av ens besökare. Förutom att restaurangen kommer drivas av Tranans ägare Macdonald Lundgren så kommer även Sveriges mest erfarna sommelierer Anna Mellfors. Menyn blir en aning kort men skall då restaurangen är ett brasseri så utlovas det maträtter från lokala råvaror enligt kökschefen Simon Pettersson. Då namnet är franskt så kommer fokus vara att leverera franskinspirerade rätter men det kommer även vara rätter med nordiska inslag och även maträtter från medelhavet. En härlig blandning med andra ord!

En spännande meny

Vissa restauranger kan ha en tendens att röra till det när det kommer till menyn. Man vill gärna att den skall innehålla allt men det kan i sin tur leda till att man tappar den röda tråden. Att ha en bra bas och grund i en restaurang är a och o för en framtida klassiker som är här för att stanna. Man erbjuder som sagt erbjuda enklare rätter på en fast meny hos La Colline och har mer valmöjligheter när det kommer till säsongsrätter. Det gör också att restaurangen får en stor variation under årets alla årstider. Ledorden modernt och lekfullt passar bra in på denna restaurang och man kan lika gärna ta med familjen hit som en dejt. Här möts man av en avslappnad atmosfär som gör att man inte behöver klä upp sig till tänderna för att få en bit mat. Man kan enkelt glida in efter en lång dag ute på stan. Restaurangen är ett klassiskt val för de sällskap som vill ha olika sorters mat men ändå äta på en respekterad och modern restaurang i centrala Stockholm.

Dryckeslistan på La Colline

Tar man sig en titt på dryckeslistan som finns så hittar man främst viner från lite mindre och familjeägda producenter. Det är tydligt att man vill endast erbjuda sina gäster med viner som har stor ”personlighet” och bjuder på mycket i smaken. Tillsamman med det så har dessa viner intressanta historier som är värt att lyssna på medan kyparen fyller på ens glas. När det kommer till serveringen så är det främst lunch- och middagsservering man fokuserar på men det går även att äta lunch brunch och gå på temakvällar. Inredningen och atmosfären gör det till ett perfekt ”rökigt” ställe och med dimmer led belysning kan du få samma känsla. Det är en typisk restaurang som passar lika bra på sommaren som på vintern då den har stort ljusinsläpp under sommarhalvåret och blir mysig och intim under vinterhalvåret. En perfekt allroundrestaurang helt enkelt som kommer få hela familjen nöjd tack vare det varierande utbudet av maträtter och vin med olika karaktärer.