Udda restauranger i Stockholm

Stockholm är verkligen en stad där man älskar mat och restaurangerna är många. Vissa av dem är mer udda än andra, och de kommer verkligen i alla storlekar och former. Kanske går du i tankarna att öppna en egen restaurang som är lite udda och annorlunda? köp och bygg ett Attefallshus och gör om den till en liten restaurang med en twist! Eller varför inte köpa en husvagn och göra om till en variant på en populär foodtruck? Möjligheterna är oändliga, men vill du ändå ha lite inspiration så ska vi titta lite närmare på vilka roliga och unika restaurangkoncept som finns i dagsläget.

Mycket att välja på

Bland de bästa restaurangerna i Stockholm finner vi en restaurang som prisats om och om igen, just tack vare sin udda idé. Restaurangen går helt emot den rådande trenden med grönsaker och vegetarisk mat och heter kort och gott Djuret. Tanken är att ha ett nytt djur på menyn varje månad och att man tar tillvara på hela djuret på menyn. Man kan till exempel få tunga till förrätt, filé till huvudrätt och en efterrätt som passar temat, men kanske inte är gjort av djuret i fråga. Det som inte skapas till rätter på menyn mals ner till korv och serveras som tilltugg eller som en rätt för sig. Detta är ett exempel på en idé som är annorlunda och udda, som sticker ut och provocerar, men som ändå har en renodlad tanke bakom sig och som följer sitt tema fullt ut. Just detta är framgångsreceptet för att lyckas med sin idé. Man måste själv tro på den och följa idén fullt ut för att sticka ut på ett positivt sätt bland otaliga andra restauranger.

Udda miljöer kan också locka

Att ha en idé och följa den är som sagt viktigt men det kan även vara inredningen som står i fokus även om maten givetvis måste vara vällagad. Ett gott exempel på restauranger med udda inredning är thai-restaurangen Koh Phangan i Stockholm som har fört med sig Thailand till Sverige. Restaurangen är fullkomligt täckt av färgglada lampor, växter och bambustänger, och man kan till och med hitta en flod inomhus. För att verkligen få till den rätta Thailand-känslan har man även ställt in det populära transportmedlet tuk tuk i lokalen och gjort om det till ett bås för fyra personer. Lite då och då kommer monsunregnet in över restaurangen som då släcks ner och blixtar och dunder följs av en kylig dimma och regndroppar. Upplevelsen blir därmed unik, även om thaimat kan köpas på massor av restauranger i och runt Stockholm. På grund av sitt unika koncept och fantastiska inredning, lyckas dock Koh Phangan sticka ut bland tusentals restauranger med liknande meny och har en lång kötid för att få ett bord.