Jennie Walldén

Jennie Walldén blev känd för svenska folket när hon deltog i säsong 3 av dokusåpan Sveriges mästerkock. Hon gjorde också mer än att bara delta, hon vann tävlingen, då juryn bestående av Per Morberg, Leif Mannerström och Markus Aujalay utsåg hennes matlagning till den allra bästa. Innan Walldén var med i programmet arbetade hon inom marknadsföring, och även om hon tidigare drömt om att öppna en egen restaurang hade de drömmarna lagts på is mer eller mindre permanent. Efter vinsten väcktes dock drömmarna till liv igen. Walldén sade själv att hon började fundera på vad hon ville göra så fort hon hunnit smälta att hon vunnit, och hon menade att det hon brann för var ”de fantastiska koreanska smakerna och att sprida dem”.

Den drömmen har Walldén nu också förverkligat, två år efter vinsten i Sveriges mästerkock. I slutet av september 2015 öppnade Jennie Waldén tillsammans med sin man Jonas en koreansk restaurang i Malmö, med namnet Namu. Namu är koreanska och betyder ”träd”. Restaurangen har plats för 110 gäster och är uppdelad i fyra olika zoner som alla har olika atmosfär. En av zonerna har till exempel sittplatser som består av kuddar på golvet. Restaurangen har en kort meny med koreanska rätter, som alla varieras beroende på säsong, och som också består av cocktails med en asiatisk touch, asiatiska ölsorter och en liten vinlista.Malmö–flygbild_06_september_2014

På restaurangens invigningsfest, där gästerna togs emot på röda mattan, gästade bland annat författaren och kolumnisten Patrik Lundberg, som menade att en koreansk krog var det enda som fattades i Malmö, och att Jennie Walldén var precis rätt person för att öppna den. Det finns sedan en lång tid tillbaka flera koreanska restauranger i Stockholm, till exempel Nam Kang på Birger Jarlsgatan och Arirang på Luntmakargatan, men innan Namu fanns ingen i Malmö. Walldén fick under kvällen frågan om hon var rädd för konkurrensen som fanns bland Malmös alla krogar, varav tre har en Michelinstjärna. Kanske på grund av att hon är den enda med koreansk restaurang menade Walldén att hon inte tänkte så mycket på konkurrensen. Hon menade också att det inte är någon ”uttalad” ambition från hennes sida att få en Michelinstjärna, utan att hon bara vill att ”så många som möjligt ska komma hit och uppleva våra smaker”.

Många stjärnkockar är, liksom Jennie Walldén, en person som ofta står i rampljuset, vare sig det handlar om kocktävlingar, tv-program eller skvallerpressen. I sådana lägen kan det vara skönt att inte har något man känner sig osäker över, till exempel att man har sneda tänder. Om du också vill ha hjälp att rätta till dina sneda tänder, kan du vända dig till Tandreglering Danderyds Sjukhus.