Prinsen

Prinsen är en moderns restaurang som själva kallar sig för kulturkrog. De har legat på samma ställe i Stockholm på Mäster Samuelsgatan sedan öppnandet 1897. Restaurangen startades som Café du Prince av bokhållerskan Agnes Matilda Rosén. Genom årens lopp har den varit ett populärt tillhåll för stadens konstnärer och bohemer. Idag drivs krogen av Peter och Carina Nordin samt köksmästare Joni Germond. Att det är en anrik restaurang märks, inredningen har spår från sekelskiftet med spegel- och panelklädda väggar. En trappa ner under restaurangdelen ligger baren som har inspirerats av Ernest Hemingway.

Av de bästa råvarorna

A wooden crate is filled with fresh, colorful organic vegetables. The crate is tilted and some vegetables are out of it on a rustic wood table. DSRL studio photo taken with Canon EOS 5D Mk II and Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM Telephoto Zoom Lens

På restaurang Prinsen serveras det svensk husmanskost med en meny som uppdateras och ändras allt efter säsong. All mat är tillagad från grunden av de bästa råvarorna, det har gjort att krogens popularitet genom åren har kunnat behålla sin position. Några klassiska rätter på menyn är deras köttbullar eller den ljumna räksalladen. Det finns även vegetariska alternativ för den som föredrar det. Krogen tar emot sällskap mellan tio och fyrtio personer. Prinsen har själva komponerat passande menyer, men vi ni ha något annat går det med stor sannolikhet att ordna. Restaurangen vill alltid göra sitt allra bästa. En annan man som gjort sitt bästa är prins Henrik av Danmark. Han har dock fått kritik för sin lyx och uttalar sig i denna artikel – Prinsen om lyxresorna – “Har gjort min plikt”.

 

mts_cool