Ät brunch på restaurang i Stockholm

Älskar du att äta på restaurang, men tycker att middagar är lite för dyra? Då är brunch ett gott och prisvärdigt alternativ. Brunch är precis som det låter, en sammanslagning av engelskans breakfast och lunch. På svenska kallas det frukostluch eller frunch (frukost och lunch). Men i och med att de flesta talar och förstår engelska i Sverige har brunch blivit vanligaste namnet. Stockholm är en stad som är fylld av fina brunchställen varav en del serverar brunch alla dagar i veckan.

Brunch är inget nytt

Det kanske förvånar många att brunch har ätits i över hundra år i både USA, England och till och med Sverige. Tyvärr slutade svenskarna äta frukostlunch under en tid, men bruket fick en comeback under 1970-talet. Brunch består vanligtvis av olika frukostvarianter tillsammans med varm lunchmat.

Det finns inga regler för hur en brunch bör se ut, men en klassisk meny kan till exempel bestå av lobster roll, omelett med varmrökt lax samt amerikanska pannkakor. Ett annat exempel på en mer klassisk frukost från England är bacon och pannkakor samt ägg benecict. Givetvis bör en mer svensk brunch erbjuda ett härligt smörgåsbord med allt från korv och äggröra till croissanter.

Knäckebröd till brunch

Knäckebröd är fantastiskt gott till brunch. Varför inte prova ”ostgratinerat knäckebröd med rökt makrill och lyxig äggröra”? Lyxa till brunchen på ett enkelt sätt och njut av himmelskt goda knäckesmörgåsar. Kanske du undrar, är Wasa knäckebröd glutenfritt? vilket är en viktig fråga idag. Glutenallergi är ett växande problem, men svaret är att Wasa tillverkar ett underbart gott glutenfritt samt laktosfritt knäckebröd som är perfekt att servera till både frukost, lunch och brunch. Med Wasa glutenfri sesam & havssalt knäckebröd behöver dina gäster inte fråga ”är Wasa knäckebröd glutenfritt?” Kombinera detta goda och krispiga knäckebröd från Wasa med dina favoritpålägg och passa på att vara kreativ på din frukost eller brunch. Prova Wasa glutenfira knäckebröd med avocado och ägg, gochujang kycklingsallad eller knäcke med tomat- och persikoburrata.

Bjud på brunch

Passa på att njuta av en brunch på någon av Stockholms många fina restauranger tillsammans med familj, vänner eller kollegor. När du äter ute kommer du oundvikligen att få inspiration till att bjuda på en egen tillagad brunch. En brunch kan bestå av precis vad du vill och den mat som du tycker är god. Servera gärna din brunch som en buffé med olika rätter såsom smörgåsar, varmrätter, frukter, vegetariska rätter, sallader, bakverk, frukter eller någon typ av efterrätt. Fördelen med att bjuda på brunch är att det är enkelt och gott. Det här är en bjudning utan formaliteter där du kan mixa med olika lätta men goda rätter för alla smaker. Brunch är ett roligt och lättsamt sätt att umgås och träffas på som dessutom passar alla åldrar.